Filipojakubská noc v Pardubicích

Tak jako každý rok i letos byli ve všech koutech Pardubic vidět malé i velké ohně s čarodějnicí uprostřed. Velké pálení pořádali jak městské obvody nebo osadní výbor tak dobrovolní hasiči. Pravděpodobně nejpovedenější akcí byli čarodějnice na pardubickém Závodišti. Pořádali je hasiči ze Sboru dobrovolných hasičů Pardubice Svítkov-Pokovice ve spolupráci s dostihovým závodištěm. Před tradičním zapálením hranice s čarodějnicí měli návštěvníci a předevšim děti možnost prohlédnout si hasičskou, vojenskou a záchranářskou techniku. Vyzkoušet si jak se dělá poskytnutí první pomoci nebo jak se řídí velké vojenské auto. Na místě byli také hokejisté HC Dynamo, kteří udělali autogramiádu a dětská taneční skupina KidFit, která předvedla několik velmi povedených vystoupení. Přítomní vojáci v dynamické ukázce dokázali, že jsou pipraveni na okamžitý zásah a stejně tak dobrovolní hasiči, kteří při ukázce hasili hořící automobil.

Závěrem programové části bylo předání dvou dýchacích přístrojů od nadace Agrofert, které SDH do užívání předala náměstkyně primátora paní Helena Dvořáčková.

A už vzplála vatra a s ní i několik malých ohýnků, pro klidné a bezpečné opékání buřtů.

Počasí letos přálo a tak se akce vydařila na úplné maximum. A my tímto děkujeme celému sboru dobrovolných hasičů Svítkov-Popkovice v čele s Jiřím Chmelíkem za tak skvělou organizaci.