BUDUJEME LEPŠÍ PARDUBICE
A PLNÍME SLIBY!

Od roku 2014 jsme zodpovědní za směřování naší krajské metropole. Během tohoto období se nám podařilo zrealizovat řadu projektů a jejich další zásobu máme, jak se říká, v šuplíku. Jsme připraveni nadále pracovat pro Lepší Pardubice.

Rekonstrukce třídy Míru. Dotáhli jsme tento projekt a z někdejší Královské třídy se stal moderní bulvár, bez kterého si Pardubice už ani nedokážeme představit.

Nový letištní terminál Jana Kašpara. Užili jste si letní dovolenou a letěli jste z Pardubic? Určitě jste ocenili možnost bezproblémového parkování zdarma a rychlost odbavení v terminálu, jehož plnohodnotnou dostavbu jsme připraveni podpořit.

Rekonstrukce nadjezdu Kyjevská. Víte, že z celkové ceny 265 milionů korun se nám podařilo získat 217 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury? Nadjezd je navíc připraven na propojení s rychlodráhou.

Prosazení rekonstrukce Letního stadionu. Bylo to velmi náročné, ale povedlo se a na začátku nového roku přivítáme první fotbalovou ligu v Pardubicích.

Rekonstrukce přednádraží. Takřka mrtvý projekt jsme uchopili a za podpory fondů  Švýcarsko-české spolupráce úspěšně dostavěli. Dalším krokem je vybudování Terminálu B pro regionální autobusovou dopravu a právě realizovaná výstavba lávky na Duklu.

Rozšířený most mezi Rosicemi a Svítkovem pro automobilisty a cyklisty, kterým zvýšil bezpečnost, slouží od roku 2020. Pomohli jsme dotáhnout 35milionovou dotaci na unikátní stavbu. Je z vysokopevnostního betonu, který se vyznačuje velkou pevností materiálu a smykovou pevností. Tato technologie byla použita poprvé v Česku.

Dvě nové trolejbusové tratě. Jedna vede z nádraží přímo na Duklu, takže z Polabin se sem dostanete trolejbusem za pár minut. Druhá vede až na Cihelnu a pomůže snadnější dopravě i vysokoškolským studentům.

Modernizace vozového parku městské hromadné dopravy. Víte, že v Pardubicích cestujeme jedněmi z nejmladších a nejmodernějších autobusů a trolejbusů v porovnání v rámci celé republiky?

Investice do školství. Že jsme prosadili výstavbu nové školky ve Svítkově po dlouhé době, to jistě víte. A zaznamenali jste, že se stala finalistou soutěže Stavba roku? Podařilo se nám přistavět nový blok k ZŠ ve Svítkově, nové jídelny a kuchyně vznikly v MŠ Srdíčko, ZŠ Dubina, ZŠ Polabiny II a další jsou připravovány. Zmodernizovány jsou odborné učebny na řadě škol. Na Dubině připravujeme projekt zelené střechy, v Trnové vznikne další nová školka a zvýšíme kapacitu školky v ulici Teplého na Dukle. A o připravované úplně nové škole v Masarykových kasárnách pro 540 dětí jste určitě slyšeli!

Školní hřiště a sportoviště. ZŠ Štefánikova, ZŠ Družstevní, ZŠ Závodu míru a ZŠ Studánka se jimi již mohou pochlubit. A další přibývají!

Město pro byznys. Máme radost, že právě Pardubice jsou vítězi této prestižní ankety v několika posledních letech. Dále jsme zpracovali a schválili manuál zásad spolupráce s investory.

Nový bazén v plaveckém areálu. Chodíte si zaplavat do „pětadvacítky“? Vznikla přístavbou a zvýšila tak kapacitu celého areálu.

Rekonstrukce Tyršových sadů. Podařilo se nám úspěšně dokončit náročný projekt. Víte, že se Tyršovy sady staly v roce 2019 Parkem roku?

Oprava povrchu náměstí Dukelských hrdinů. Po více než 60 letech a planých slibech předchůdců může starosta Jiří Rejda říci: hotovo!

Památník Zámeček. Už je to skoro rok, kdy byl otevřen zrekonstruovaný Památník Zámeček. Máme úctu k naší historii a vnímáme jako velmi důležité si připomínat i její temnější momenty, aby se staly zdrojem poučení.

Park Na Špici a Sportovní park Pardubice. Dotáhli jsme projekt revitalizace zchátralého parku a podpořili vznik velmi úspěšné akce Sportovního parku. Můžeme už psát o tradiční akci zejména pro rodiny s dětmi!

Jízdné zdarma pro seniory a slevy pro studenty. Myslíme na naše seniory, i díky nám mohou městskou hromadnou dopravou cestovat zdarma, studenti za méně než 6 korun za den, žáci dokonce za 1,40. Tuto výhodu určitě zachováme!

Nová kuchyň v domově pro seniory. Zařídili jsme dotaci na výstavbu nové kuchyně včetně zázemí v Domově s pečovatelskou službou U Kostelíčka. Zrealizovali jsme jednu z nejpotřebnějších a největších investic za poslední roky v sociální oblasti.

Startovací bydlení. Ceny na trhu s nemovitostmi neustále rostou, proto se snažíme mladým lidem usnadnit cestu k osamostatnění a nastartování rodinného života. Snaha udržet mladé lidi v našem městě je jedním z cílů projektu startovacího bydlení.

Zlepšujeme bytový fond. Podařilo se nám prosadit, že veškeré výnosy z vybraného nájemného městských bytů se vrací zpět do údržby bytového fondu. Za naše období se podařilo opravit přes 700 městských bytů!

Sídliště prokoukla. I díky práci obvodových starostů se daří regenerovat panelová sídliště. Součástí těchto projektů jsou i nové chodníky nebo cyklostezky. Projděte se třeba Polabinami, které úpěšně vede Radek Hejný.

Azylový dům pro muže. Uvědomujeme si, že chybí, výstavba nového i s lékařskou službou je již připravena.

Nový městský útulek pro opuštěná zvířata. Také se to táhlo, ale už brzy vyroste moderní útulek nejen pro pejsky a kočičky. Pohlídáme zdárné dokončení projektu!

Revitalizace Červeňáku. Dříve zpustlý armádní prostor i díky iniciativě občanských sdružení ožívá. Využijeme dotace s ohledem na jeho přírodní, kulturní a historické hodnoty a význam v systému sídelní a krajinné zeleně.