Martin Charvát: Prodej majority je pro Dynamo historickým momentem

Zdroj: tisková zpráva

Jedna z nejtradičnějších sportovních organizací v České republice tak získává velmi silného většinového vlastníka. „Tento akt je jedním z nejdůležitějších v bohaté historii pardubického hokeje,“ řekl po skončeném hlasování primátor Martin Charvát.

 

Pro hnutí ANO 2011 je výsledek hlasováním úspěšným splněním jednoho z volebních programů, podpořilo jej všemi třinácti hlasy. „Už během úspěšné sezony 2017/2018, v níž Dynamo postoupilo do čtvrtfinále, jsme řešili prodej většinového podílu. Naše hnutí tento záměr jednoznačně podporovalo, bohužel většinu v zastupitelstvu jsme tehdy nenašli, což mě dosud mrzí. Jsem rád, že nyní se nám podařil prodej za obdobných podmínek zrealizovat,“ pokračoval.

 

Úterní rezultát završil více než měsíční proces jednání s Petrem Dědkem a jeho partnery. Za hnutí ANO 2011 vedli rozhovory Martin Charvát a Jan Hrabal, předseda zastupitelského klubu, jenž dříve v klubu patnáct let pracoval a stále se pohybuje v hokejovém prostředí. Po nalezení všeobecné shody byla patnáctiletá akcionářská dohoda s opcí vyprecizována právníky.

 

„S týmem pana Petra Dědka jsme sešli dvakrát, osobní jednání trvala dohromady dvanáct hodin. Diskuze byla místy velmi velmi tvrdá, obě strany se ale od začátku chtěly domluvit a podle toho k ní přistupovaly. Výsledkem je férová dohoda, která je výhodná pro obě strany: Dynamu a jeho novému většinovému majiteli zajistí podmínky pro jeho rozvoj, město v této náročné době získalo silného partnera pro řízení klubu, dále má kontrolní mechanismy a nebude hradit případné ekonomické ztráty v budoucích sezonách,“ podotkl s tím, že součástí domluvených podmínek je i harmonogram kroků pro postupné vylepšování multifunkční arény.

 

Martin Charvát již rezignoval z pozice člena představenstva hokejového klubu, místo něj nastupuje respektovaná hokejová legenda, která dosáhla na řadu hráčských i trenérských úspěchů, Josef Paleček.

 

„Pouze jsem naplnil svůj slib, že své angažmá v pardubickém hokeji považuji pouze za dočasné. Pana Palečka jsem s předstihem oslovil a jsem rád, že mou nabídku přijal. Samozřejmě se těším na novou sezonu, v roli diváka si ji rád užiju. Dynamu přeji hodně štěstí!“ doplnil primátor města Pardubic.

Nová vlastnická struktura HC Dynamo Pardubice
majoritní akcionář – společnost ovládaná Petrem Dědkem:  52,32 %
statutární město Pardubice:                                                45,87 %
Petr Čáslava:                                                                       0,85 %
Dušan Salfický:                                                                   0,85 %
HC Pardubice z. s.                                                               0,11 %