Město podá žádost o dotaci na Letní stadion, může ušetřit přes 150 milionů korun

Mimořádný bod z důvodu časového spěchu měli zastupitelé statutárního města Pardubice na svém čtvrtečním programu. Jednomyslně odsouhlasili podání žádosti k Národní sportovní agentuře na dotaci již zahájené rekonstrukce Letního stadionu.

„V tomto případě platí, že není čas ztrácet čas. Národní sportovní agentura v toto úterý vypsala nadregionální výzvu na sportovní infrastrukturu a proto jsme ji neprodleně zařadili jako mimořádný bod na čtvrteční jednání. Jsem rád, že tuto výzvu podpořili všichni přítomní zastupitelé včetně odpůrců rekonstrukce Letního stadionu,“ uvedl náměstek primátora Jan Nadrchal, do jehož gesce spadá dotační politika.

Dotační výzva „Nadregionální sportovní infrastruktura“ byla vypsána právě i na technické zhodnocení, tedy i rekonstrukce, sportovních zařízení včetně jejich zázemí pro fotbalové stadiony s kapacitou nad 4500 diváků. A právě do této kategorie spadá právě probíhaná rekonstrukce pardubického stánku

„Máme mimořádnou šanci získat 50 procent způsobilých nákladů, v našem případě se jedná o částku přes 150 milionů. Chci poděkovat všem zastupitelům za jednomyslné schválení této žádosti,“ doplnil Jan Nadrchal.