Návštěva ministryně v Pardubicích

Neuniklo vám? Klára Dostálová v Pardubicích.

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová tento víkend navštívila Pardubický kraj. Se spoustou z Vás jsme se potkali na třídě Míru v Pardubicích a dlouze jsme jednali. O čem? No přeci o tom, jak změnit život v našem kraji k lepšímu! Jak zvýšit životní úroveň náš všech a o tom, jak jednoduše udělat Pardubický kraj moderním a úspěšným!

Jak řekl lídr Martin Kolovratník: "Ze setkání mám ohromnou radost. Ministryně nám totiž potvrdila, že naše plány na zvýšení životní úrovně jsou reálné a správné. Jdeme dobrým a správným směrem, když podporujeme zdravý životní styl, cykloturistiku, ubytování a cestovní ruch, ekologii, nové autobusy, moderní školství a mnoho dalšího. Skvělou zprávou je, že nám ministryně potvrdila, že peníze naše záměry a aktivity budou k dispozici a čerpání."

 
Nejen naše vláda, ale i Evropa na koronakrizi reagovala bleskově. Připravila program na přímou podporu jednotlivých krajů. Jmenuje se REACT a žádosti o financování projektů bude možné začít podávat už za pár týdnů. Peníze tak v našem kraji uvidíme skutečně rychle a použijeme je již v příštím roce! Celkem můžeme využít až TŘI MILIARDY, a to také učiníme! Jedná se skutečně o ohromnou sumu peněz. Představte si, že náš Pardubický kraj takto může získat přes ČTYŘI MILIONY korun za každý den po dobu dvou let navíc!
Zajímá Vás, jak a kde chcete tyto peníze využít?
? Zdravotnictví
Chceme moderní nemocnice se špičkovým přístrojovým vybavením a kvalitními služby pro pacienty. Díky této rychlé pomoci Evropy nám pak v našem krajském rozpočtu zbydou peníze na krajský rodičovský příspěvek ve výši 1000 tisíc korun pro každou rodinu a jejich nově narozené dítě.
? Péče o seniory
Naši senioři získají lepší péči a budou ve stálém kontaktu s lékařem na dálku. Zavedeme zdravotní vozy, které je budou v případě nutnosti přepravovat z jejich domova přímo do nemocnic a zpět na nutné kontroly a drobná vyšetření. Pomůžeme s novým systémem budování jejich domovů a kvalitnější sítí služeb a naplnění jejich potřeb.
? Cyklodoprava
Chceme zdravý životní styl a příjemné, bezpečné cestování po našem kraji. Nejen do zaměstnání nebo školy, ale i ve volném čase nebo při výletech za kamarády a rodinou. Vybudujeme proto kvalitní cyklostezky a trasy, které propojí náš region skrz na skrz. Podpoříme rovněž částkou 4000 tisíce korun nákup elektrokol až pro deset tisíc z Vás, občanů našeho kraje.
Změňte vládu v Pardubickém kraji. My, hnutí ANO, jsme připraveni. Chceme výrazné změny a zlepšení – pro Vás a víme, jak to udělat a kde na to získat peníze.