Nový terminál Jana Kašpara letiště Pardubice je otevřen

Nový terminál Jana Kašpara mezinárodního letiště Pardubice otevřen!

V polovině roku 2016 se začalo, rok a půl poté je hotovo – v pondělí 15. ledna byla slavnostně přestřižena páska a tím slavnostně otevřen nový letištní terminál civilní části pardubického letiště. Nový terminál nese jméno aviatika Jana Kašpara.

Primátor Martin Charvát: „Poklepáním na základní kámen jsme završili nelehká jednání města Pardubic a Pardubického kraje coby dvou akcionářů, kdy se nám podařilo zajistit financování výstavby letištního terminálu za vysoutěženou cenu 256 milionů korun. Za krajskou metropoli, statutární město Pardubice, jsem jednoznačně přesvědčen, že rozvoj letiště v podobě nového terminálu přinese spoustu pozitiv městu i celému regionu. Jasným pozitivním dopadem jsou už nyní velmi dobré počty cestujících, které po třech letech konečně významně vyrostly a za loňský rok se zastavily nad 88 tisíci!“ primátor Martin Charvát. „Už tyto výsledky jsou pro mě jednoznačným příslibem růstu cestujících v dalších letech, což bude jasným dokladem, že výstavbou terminálu jsme se vydali správným směrem.“

Od konce ledna už z nového terminálu létají spokojení cestující do Evropy a zpět. Při prohlídce terminálu v jeho plném provozu si to mohli vyzkoušet i naši krajští zastupitelé s celou procedurou odbavení jako kdyby skutečně odlétali.

Všem cestujícím přejeme příjemné zážitky jak na cestách tak na našem pardubickém letišti.