Pardubice v mobilu nově nabízí mapu kriminality a hlášení rozhlasu

Na občany, kteří využívají čerstvě spuštěnou mobilní aplikaci Pardubice v mobilu, čeká několik novinek. Jednou z nich je například mapa kriminality, která se „schovává“ pod dlaždicí Mapy, a doplněno v aplikaci bylo také hlášení městského rozhlasu.

Spolu s mapou kriminality v aplikaci přibyla také možnost zobrazit si hlášení městského rozhlasu, které je umístěno v sekci Úřad. Obyvatelé navíc mohou využít možnosti notifikace, která je upozorní na nově zveřejněné hlášení. Výhodou je i možnost vyselektovat si tato hlášení po jednotlivých městských obvodech.

Mezi nejvíce využívanou službu aplikace přitom patří stream z městského kamerového systému. Veřejnosti je zde zpřístupněno celkem 10 kamer, které prošly testem proporcionality. Může se také stát, že stream z některé kamery zčerná. V takovém případě se nejedná o technické potíže, nýbrž o situaci, kdy byla kamera operátorem zazoomována a mohlo by dojít k porušení zákona na ochranu osobních údajů.

Radnice spustila novou mobilní aplikaci Pardubice v mobilu na začátku letošního roku s cílem umožnit veřejnosti mít po ruce ty nejaktuálnější informace zveřejňované na webu města. Její používání je intuitivní, uživatelé se k vyhledávaným údajům dostanou skrz rozcestník s ikonami a u vybraných témat si mohou nastavit zmíněné zasílání upozornění. Kromě aktuálních informací nejen o dopravě či novinkách a chystaných akcích jsou v aplikaci zveřejňovány také informace spojené s MHD a pocitová mapa, je možné zde využít také online rezervační systém či průvodce města s možností zobrazení daného bodu na mapě. V současné době se hranice uživatelů blíží již 7 tisícům, každého další uživatele radnice vítá.

Aplikace pro iOS i Android je zdarma ke stažení v App Store a Google Play nebo prostřednictvím univerzálního QR kódu, který je stejný pro obě platformy.