Parkovací dům u arény odlehčí přeplněným ulicím

Zastupitelstvo města Pardubic schválilo koncept parkovacího domu u arény. Vyrůst by měl mezi malou halou enteria areny a ulicí U Stadionu.

„Pro mě je klíčové, že jsme si v rámci projektu potvrdili, že zde uděláme zázemí pro hokejisty a další sporty, neboť dole by měla vyrůst tělocvična a rozcvičovna pro hokejovou mládež primárně pro akademie a nahoře by mělo vyrůst sportoviště pro uživatele arény a rozšířit tak její zázemí,“ přibližuje detaily primátor statutárního města Pardubic Martin Charvát.

Parkovací dům bude sloužit pro obyvatele centra, návštěvníky arény i právě rekonstruovaného Letního stadionu. „Kapacitou by měl pojmout Pernerovu ulici. Obyvatelé Pardubic si zaslouží kvalitní prostor pro parkování. Máme příležitost se zbavit přeplněných ulic,“ informuje Jan Nadrchal, náměstek primátora.

Prostor u arény není jediným, kde vedení města počítá s parkovacím domem. „Dále máme rozpracovaný parkovací dům Terminál JIH, který by měl sloužit pro návštěvníky nádraží, aby mohli bez problémů zaparkovat a po lávce se dostat přímo na nástupiště. Třetí parkovací dům máme schválený mezi mosty u Automatických mlýnů, ten bychom chtěli nechat postavit soukromého investora,“ dodává Martin Charvát.