Podporujeme výstavbu letního fotbalového stadionu

Co mají společného Brána borců-kulturní památka a potřeby úspěšných fotbalistů a  mladých sportovců ?

Pardubický fotbal se aktuálně dostává na vrchol a fotbalové výsluní a je velmi reálné, že postoupí do první ligy. Úspěchy našich fotbalistů přináší jak radost sportovních fanoušků, tak významně zvýšený zájem o fotbal jak od dětí tak amatérských hráčů. A současné plochy, které mohou využívat nestačí jak kapacitně tak kvalitativně.

Brána borců - poslední pevná součást původního fotbalového a atletického stadionu, nyní kulturní památka, již léta chátrá. Mnoho let se v pardubickém Zastupitelstvu pouze diskutuje o způsobu důstojného využití této památky, ale výsledek zatím žádný.

My v pardubickém hnutí ANO hodně přemýšlíme o letním fotbalovém stadionu v centru Pardubic. A proto jsme dali varianty řešení havarijního stavu stadionu do schématu. Rozhodujícím faktem je, že obě tribuny jsou kulturní památkou. Stadion, respektive tribuny, se opravit musí. Nemůžeme kulturní památku nechat zchátrat a spadnout nebo zbourat. Rekonstruovat stadion a připravit ho pro I. ligu schválilo Zastupitelstvo města Pardubice již v roce 2017. Projektové náklady takovéto rekonstrukce jsou 430 milionů korun. Po započtení všech možných úspor by rekonstrukce přišla na 365 milionů korun.
V případě, že se se rozhodneme pouze pro opravu tribun a také pro zachování alespoň II. ligy v Pardubicích nezbytnou úpravou stadionu Na Vinici, zaplatíme odhadem 323 milionů korun. Tím však definitivně přijdeme o možnost hrát v budoucnosti v Pardubicích I. ligu. Z našeho hlediska je rozumné a efektivní jediné řešení…realizace REKONSTRUKCE LETNÍHO FOTBALOVÉHO STADIONU.