Proměna Letního stadionu je již patrná

Neutěšený prostor Letního stadionu je v moci stavařů společnosti PORR. Ta vyhrála výběrová řízení a její pracovníci začali s pracemi na rekonstrukci pro pardubický fotbal historického místa.

„Společnost PORR zahájila s demoličními pracemi v dubnu po podpisu smlouvy,“ informuje primátor statutárního města Pardubice Martin Charvát. Společnost PORR má 94 týdnů na rekonstrukci. Čas již běží od podpisu smlouvy.

K vysoutěžení rekonstrukce stadionu vedla dlouhá trnitá cesta. „V první fázi jsme museli výběrové řízení zrušit a vypsat jej znovu. Nakonec jsme byli úspěšní, měli jsme stanovenou limitní cenu 430 milionů, vítězný dodavatel nám nabídl cenu 314 milionů, čili 380 milionů korun včetně DPH. Ušetřili jsme tedy část původně plánovaných finančních prostředků,“ říká náměstek primátora Jan Nadrchal.

„Západní tribuna je technickou památkou a bude očištěna od nánosů, které se v postupu let lepily, obnoví se na ní ráz 30. let minulého století. Jinak bude zachována v této vizuální podobě. Bude dostavěno nové schodiště, které je nyní odbourané. Poté bude následovat stavby jižní tribuny, oproti předchozí vizualizaci nebude mít v sobě bránu, to se nám povedlo vyřešit s dodavatelem stavby. Největší kapacitu bude mít východní tribuna a komplex uzavře severní tribuna, ta bude dvojčetem té jižní,“ popisuje průběh příštích měsíců Jan Nadrchal.

„Letošní fotbalová sezona byla výjimečná, sedmé místo nikdo nečekal. Chtěl bych poděkovat, hráčům, realizačnímu týmu a sponzorům. Jejich cesta uplynulou sezonou pomohla prosadit tento projekt a jsem rád, že za dva roky budou pardubičtí fotbalisté hrát opět doma na Letním stadionu,“ dodává primátor Martin Charvát.