Rekonstrukce Letního stadionu pokračuje podle plánu

Zdroj: www.FKPardubice.cz

Rekonstrukce Letního stadionu ležícího v centru města probíhá bez zpoždění. To je klíčová informace nejen pro pardubické fotbalisty, ale také pro jejich příznivce a širokou veřejnost v krajském městě. Zejména na stavu hlavní tribuny je vidět, že stavební práce se posouvají kupředu.

Změny na hlavní tribuně jsou zřejmé na první pohled. Nejprve zmizely sedačky, poté probíhaly bourací práce a téměř vše bylo odstraněno, pochopitelně s výjimkou nosné konstrukce a částí, které budou zachovány. Veškeré práce, které probíhají, jsou realizovány podle platné projektové dokumentace, která byla součástí zadání výběrového řízení.

Výběrové řízení bylo vypsáno pro metodu Design and build, což znamená, že zhotovitel rekonstrukce připravuje kompletní realizační projektovou dokumentaci. To je důvod, proč se dosud realizují zejména demoliční práce, vyklízení, přeložky a přípojky sítí, nebo sanace konstrukcí, které budou zachovány. Předpoklad dokončení kompletní dokumentace firmou PORR je v období říjen – listopad 2021 a po rozhodnutí stavebního úřadu mohou pokračovat další stavební práce.

Skvělou zprávou je, že společnost PORR již představila další vizualizace, které ukazují, že plány na rekonstrukci procházejí vývojem a projekt roste do krásy. Souběžně probíhá ve spolupráci s památkáři, Policií ČR, HZS a FAČR připomínkování průběžných změn projektu.

Zanedlouho bude k vidění další posun; zmizí rozměrná časomíra a v září proběhne demolice tenisového areálu. Na říjen je mj. naplánované vrtání pilotů pro věnce tribun a také pro osvětlení stadionu, souběžně se bude pracovat v útrobách historické tribuny, kde jsou práce nejnáročnější. Zkraje příštího roku začnou růst nosné konstrukce věnce tribun a další práce na to navazující.

Na konec roku 2022 je naplánované dokončení prací, což je pozitivní informace, která potvrzuje původní předpoklady, že pardubický klub by mohl již jarní část sezóny 2022/2023 odehrát opravdu v domácím prostředí.