Tyršovy sady mají nový přírůstek v podobě pamětní desky

Tyršovy sady mají na svém kontě již několik ocenění. To nejčerstvější získaly v loňském roce, kdy byly vyhlášeny jako Stavba roku 2017. Návštěvníci parku si navíc od tohoto týdne mohou pamětní desku s tímto titulem prohlédnout na vlastní oči na boční stěně budovy kavárny.

Tyršovy sady mají na svém kontě již několik ocenění. To nejčerstvější získaly v loňském roce, kdy byly vyhlášeny jako Stavba roku 2017. Návštěvníci parku si navíc od tohoto týdne mohou pamětní desku s tímto titulem prohlédnout na vlastní oči na boční stěně budovy kavárny.

Kromě titulu Stavba roku 2017 však projekt získal také Cenu za veřejný prostor Ministerstva pro místní rozvoj a Asociace pro urbanismus a územní plánování a Cenu předsedy Senátu Parlamentu ČR. Druhou zmíněnou cenu si navíc autor projektu a zástupci města a zhotovitelské firmy převzali z rukou místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horské, která se zúčastnila i slavnostního odhalení desky.

Město začalo rozsáhlou revitalizaci plánovat po roce 2000, přičemž samotná rekonstrukce Tyršových sadů byla zahájena v srpnu roku 2014 a dokončena byla na podzim roku 2015. Od té doby se sady staly místem, které láká nejen odpočinku. Na zpevněné promenádě již zdomácněly i nejrůznější kulturní akce či výstavy, živou učebnicí se stala alej k zámku, v níž byly ponechány části starých stromů, ve kterých přežívá kolonie chráněných páchníků hnědých.